De natuur


Meer info vindt u op onze website over de Hérault www.herault-toerisme.eu


l'Hérault ...

... een veelzijdig departement met een mooie, afwisselende natuur.


Lac du Salagou

Na aanleg van een dam is het meer ontstaan. De natuurlijke omgeving is uniek. Het felle rood van het gesteente steekt fel af tegen het groen van struiken en bomen en het hevige geel van de bloeiende brem. De omgeving biedt een brede waaier van watersport-activiteiten: zwemmen, surfen, zeilen, vissen. Surfplanken, zeilboten en waterfietsen kan men ter plaatse huren. Uit milieu- en veiligheidsoverwegingen zijn motorboten verboden.


De hoogvlakte van de Larzac

Een plateau (in het frans ‘causse’ genoemd), gelegen op een hoogte tussen 600 en 900 m, waarvan het klimaat wordt beïnvloed door zee en gebergte. Het is de wereld van de kalksteen, doorkruist door diepe valleien en canyons, met betoverende landschappen, gevormd door regen en erosie. Het is een paradijs voor wandelaars en een belangrijk oord voor ecologisten.


Cirque de Navacelles

Deze cirque behoort tot de top 10 van de Franse keteldalen. De belvedère, aan de rand van het plateau, biedt een prachtig uitzicht op het dal en de canyon van de Vis.


Cirque de Mourèze

Een van de mooiste dolomietformaties van Europa die een indrukwekkend labyrint vormen. Vier goed aangeduide wandelwegen voeren door de kloven en langs de wanden van deze grillig gevormde rotsen. Bovenaan heb je een mooi uitzicht over het Lac du Salagou.


Gorges de l'Hérault

De rivier Hérault loopt door een kloof met steile wanden en rotsen. Voorbij de Pont de Diable wordt het dal breder. Aan de pont du diable kan men kano’s huren. Vergeet geen bezoekje te brengen aan St Guilhem le Désert (zie bij cultuur).


Het natuurpark van de Haut Languedoc

Dit nationaal park is een enig mooi lappendeken van de meest verscheidene landschappen. Er is het Caroux-bergmassief, de Montagne Noire, het Lacaune-gebergte, de bergen langs de Orbrivier, en er zijn de meren op de hoogvlakte van Sidobre, de wijnvelden en de valleien. Het gebied is bekend voor zijn bijzondere fauna en flora.


Bassin de Thau

Het meer of bassin van Thau, is het grootste meer van de Languedoc-Roussillon. Hier worden sinds de Oudheid oesters en schelpdieren gekweekt. Ten zuiden van Marseillan ligt de ingang tot het Canal du Midi.


Grotten

Meer info bij activiteiten.
Enkele impressies

Meer foto's kan u vinden op onze facebook pagina en op Flickr

lac du Salagou

Lac du Salagou

Gorges de l'Hérault

Gorges de l'Hérault

Bassin de Thau

Bassin de Thau

Cirque de Mourèze

Cirque de MourèzeHérault toerisme


Externe links

Français

English

Deutsch