Soubès ligt tussen de Middellandse Zee en het plateau van Larzac, in het hart van de Hérault.

Centraal gelegen om de schitterende landschappen en culturele rijkdommen in de omgeving te ontdekken. Ideale uitvalbasis voor uitstappen, wandelingen, fiets- of mountainbike tochten. 

Onze top 15 van bezienswaardigheden in de omgeving ...

Lac du Salagou

De natuurlijke omgeving is uniek. Het felle rood van het gesteente steekt fel af tegen het groen van struiken en bomen. Ideaal om te fietsen, mountainbiken, zeilen, waterfietsen, varen, vissen, ...

Causse du Larzac

Een plateau op een hoogte tussen 600 en 900 m. Een betoverend landschap van kalksteen, doorkruist door diepe valleien en canyons.  Breng een bezoek aan de verschillende Tempeliers dorpen

Cirque de Navacelles

Een amfitheater, omringd door 300m hoge wanden, dat werd uitgeslepen door de rivier de Vis.  In het dal ligt het dorpje Navacelles.
Maak eens een wandeling naar Moulins de la Foux.

Gorges de l'Hérault

De rivier Hérault loopt door een kloof met steile wanden en rotsen. Leuk voor een dagje watersporten.  Aan de pont du diable (de oudste Romaanse brug van Frankrijk) is een strandje. 

Grotten

De bodem van de Hérault is doorzeefd met grotten en gaten die het grootste ondergrondse netwerk van Frankrijk vormen. Een aantal grotten dicht bij Soubès:  Labeil, Clamouse en Demoiselles.

Saint Guilhem le Désert

Geklasseerd als 'Plus Beau Village de France'. Het dorp heeft nauwe straatjes met gezellige winkeltjes. Rond het plein bij de abdij, Place de Liberté, heerst er een gezellige drukte.

Montpellier

Met zijn smalle, kronkelende straatjes en zonovergoten pleintjes, sierlijke herenhuizen, internationale festivals,… ademt Montpellier een unieke sfeer uit waar andere steden jaloers op zijn

La Couvertoirade

In het ommuurde tempeliersstadje met zijn doolhof van straatjes  en minuscule pleintjes heerst een bijzondere sfeer. Wandel gewoon door de straten en waan u in de middeleeuwen.

Pézenas

Een sfeervol historisch stadje dat in een vruchtbare vlakte ligt met veel wijngaarden. Er zijn mooie herenhuizen uit de 17de eeuw, binnenplaatsen, antiekwinkels en tal van souveniers winkeltjes.

Etang de Thau

Hier worden sinds de Oudheid oesters en  schelpdieren gekweekt.  
Aan de oevers van het meer liggen enkele dorpen met gezellige vissershaventjes, talrijke terrasjes en restaurants.

Sète

Kanalen, kleurige huizen, bruggen, restaurants, pleziervaartuigen en vissersboten. Hier speelt het kanaal de rol van openbaar plein. In de zomer worden steekspeltoernooien op het water gehouden (les joutes). 

Millau

Een stad met gezellige straatjes en vooral bekend van het viaduct. Maar Millau heeft meer te bieden... Millau ligt in het hart van het Regionale Natuurpark Les Grands Causses. Ideaal om te wandelen.

Abdij St M. Grandmont

Priorij van de 12ste eeuw met een mooi park, aan de voet van de Larzac op 450m hoogte, dat een prachtig uitzicht geeft op de vlakte die reikt tot aan de zee. In het park staan nog dolmen.

Béziers

Tussen de zee en de bergen, midden in de grootste wijngaard van Frankrijk ligt de historische stad. Breng zeker ook een bezoek aan de sluizen van Fonsérannes aan het Canal du Midi.

Pic Saint Loup

Vanaf de top (658 m) heb je een een geweldig uitzicht. Het is een gebied om te wandelen, klimmen en speleologie.
Maak zeker ook een stop in Saint Martin de Londres en Viols le Fort